Кои са 12-те най-застрашени от криза страни в света?

Никоя държава не е застрахована от изпадане в рецесия, но все някои са по-предразположени от други. Изследователи са направили подреждане на развиващите се икономики, които са в най-голяма опасност от сътресения. Това не означава, че тези държави задължително ще се сблъскат с кризата, но трябва да бъдат нащрек, пише Business Insider. Вижте кои са най-уязвимите страни в света.

Южна Африка. Макар че е един от най-големите производители на платина и злато, ЮАР е бедна държава с много проблеми и чести стачки от страна на различни браншове.

Пакистан. Страната от години е в политическа криза, липсват й чуждестранни инвестиции, а икономическият й ръст спада постепенно.

Египет. Последиците от кървавата Арабска революция все още се усещат в Египет, а секторите на туризма и производството в страната са в почти пълен колапс.

Мексико. Президентът Енрике Пена Нието налага различни структурни реформи с цел да превърне страната в по-конкурентоспособна. Засега обаче няма резултат от тях.

Индия. Многолюдно население, немалка част от което гладува, и потресаващо висока инфлация – това са само част от характеристиките на Индия.

Чили. Услугите и износът движат икономиката на Чили, но без тях тя би била абсолютно загубена.

Перу. Основният коз на Перу са минералните ресурси, но и те се оказват недостатъчни за висок ръст.

Бразилия. Рисковете за икономиката на страната се крият в слабо развитите агрокултура и добив на полезни изкопаеми.

Турция. Икономиката на страна е силна в момента, но това не означава, че винаги ще бъде така. Според анализаторите голямото разчитане на сектора на селското стопанство може да изиграе лоша шега на Турция.

Индонезия. Държавата регистрира някои положителни финансови тенденции в последната година, но продължава да бъде обхваната от бедност, безработица и корупция по всички етажи.

Аржентина. Развитата индустрия и природните богатства не успяха да спасят страната от световната финансова криза, която й се отрази доста зле и я направи уязвима.

Колумбия. Икономиката на южноамериканската държава разчита най-вече на износа на петрол, което я прави подвластна на скоковете и спадовете в несигурната световна енергетика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *