Кой е най-популярният смартфон в света за 2019-та

IPhone XR на Apple беше най-широко разпространеният смартфон за 2019 г. според ново проучване, цитирано от BusinessInsider.Кой е най-популярният смартфон в света за 2019-та.

Съдейки по доклада Omdia’s Smartphone Model Market Tracker миналата година са изпратени 46.3 броя от модела на Apple. Вторият най-търсен и продаван модел е iPhone. Продадените смартфони от този модел наброяват 37.3 милиона. И двете устройства в момента се считат за двата най-добри iPhone модела на Apple.

Снимка: Pixabay

IPhone XR беше пуснат през октомври 2018 г., като цената му беше 749 долара. В края на 2019 г. тя падна до 59.99 долара. IPhone 11, издаден година по-късно, имаше още по-ниска стартова цена от 699.99 долара.Кой е най-популярният смартфон в света за 2019-та.

 

Трето, четвърто и пето място в списъка бяха заети от устройства на Samsung, като телефоните на корейската фирма Galaxy A10, Galaxy A50 и Galaxy A20 доставят съответно 30.3 милиона, 24.2 милиона и 19.2 милиона броя. От 10-те най-продавани телефона в списъка само един – Redmi Note 7 на Xiaomi – не е произведен нито от Apple, нито от Samsung, информира infostock.bg.

Освен това докладът посочва, че доставките на iPhone XR са се удвоили през 2019 г. спрямо 23.1 милиона бройки за миналата година.

Забележка относно числата: броят на пратките не е непременно равен на броя продажби, въпреки че е добър показател за търсенето. Пратките са склонни да се отнасят до броя единици, които са стигнали до търговците на дребно. Продадените единици се отнасят до това колко от клиентите действително са си купили смартфони.

Samsung и Apple са най-известните производители на смартфони в света, като последните проучвания сочат, че те силно се конкурират, когато става дума за общите продажби на смартфони в световен мащаб – 70.7 милиона смартфона на Apple през четвъртото тримесечие на 2019 г., според проучване на Strategy Analytics, докато Samsung е произвел 68.8 милиона.

Общите доставки на смартфони на Apple намаляват за две поредни години според доклада на Omdia, като през 2019 г. паднаха с 4.6%.

Apple се стреми да разработи своя софтуер, който се очаква силно да конкурира Samsung. Но все още в голяма степен разчита на приходите от iPhone.

Все пак Apple поддържа бича позиция към критиците, които твърдят, че индустрията на смартфони е достигнала своя връх.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *