Кокаинът у Боевски бил за продажба у нас

Това заяви директорът на ГДБОП главен комисар Станимир Флоров, цитиран от БНР. 37-годишният Гълъбин Боевски бе задържан в края на октомври на летището в Сао Пауло, след като в куфарите му бяха открити пакети с 9 кж. кокаин. Самият щангист категорично отрича  да е замесен в трафик на наркотици. Той твърди, че си е купил три нови куфара от Бразилия и няма понятие как дрогата се е озовала в тях.
„От обменената информация и от това, което ние имаме като факти, заключението е, че този кокаин е трябвало да стигне в България и да бъде разпространяван у нас. Според нас, по оперативни данни, Гълъбин Боевски е трябвало да реши финансовите си проблеми с този внос на 9 кг кокаин. Aко наркотикът се продаде на едро, е трябвало да се вземат някъде около 250-300 000 еврo“, обясни комисар Флоров. Българското МВР обаче не е следило олимпийския шампион.
Директорът на ГДБОП допълни, че щангистът е бил проверен от бразилските власти на летището, тъй като всички българи са поставени в графа „рискови пътници“ в латиноамериканската държава. По думите на Станимир Флоров службите все още работят, за да установят по какъв начин са се развили събитията.
На 14 декември бразилските власти официално повдигнаха обвинение срещу Боевски. Снощи пък съпругата му Красимира се завърна у нас след триседмичен престой в Сао Пауло. Тя бе категорична, че безрезервно вярва на съпруга си, че е невинен, съобщи bTV. По думите й обаче разследване не тече и не се търсят гледни точки. Красимира Боевска е успяла да разговаря и с бразилския защитник на съпруга си, а според нея обвинението се гради на снетите показания още на летището, като Гълъбин все още не е разпитан допълнително.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *