Колко пари ще струва коронавирусът на света

Глобалните икономически загуби от пандемията на коронавируса могат да достигнат до 8,8 трилиона долара, или близо 10% от продукцията на световната икономика, съобщи Азиатската банка за развитие, предаде БГНЕС.

САЩ дадоха експресно одобрение на нов тест за коронавирус - Bgonair

Базираната в Манила банка заяви, че прогнозата за въздействието на COVID-19 при дълъг от шест месеца период на ограничаване е повече от два пъти по-висока от нейните оценки през март и април, както и прогнозите на Световната банка и Международния валутен фонд.

Азиатска банка за инфраструктурни инвестиции (АБИИ, AIIB)--china ...

В Азиатско-тихоокеанския регион икономическите загуби могат да варират между 1,7 трилиона долара при тримесечен период на ограничаване и 2,5 трилиона долара при шестмесечен сценарий, се казва в доклада.

Китай, където пандемията започна през декември, може да понесе загуби между 1,1 и 1,6 трилиона долара, допълва докладът.

Пандемията може да струва над 4 трилиона долара на световната ...
 Затварянето на граници, ограниченията за пътуване и блокирането вероятно ще намали обема на световната търговия с до 2,6 трилиона долара. В същото време спадът на заетостта в световен мащаб ще бъде между 158 милиона и 242 милиона работни места, като страните от Азия и Тихия океан представляват 70% от общите загуби.

Трудовите доходи по света ще спаднат до 1,8 трилиона долара, 30% от които ще се усещат от икономиките в региона, добави докладът, който обхваща 96 засегнати от епидемията икономики с над 4 милиона случая на COVID-19.

Банката заяви, че предишните оценки взимат предвид шоковете за туризма, потреблението, инвестициите, търговията и производството. Новите прогнози също вземат предвид увеличаването на търговските разходи, засягащи мобилността и туризма, прекъсванията на предлагането, засягащи продукцията и инвестициите, както и отговорите на правителствената политика, които компенсират въздействието на пандемията.

„Тези загуби ще бъдат трудни за възстановяване. Освен това не можем да отхвърлим възможността за финансова криза, ако пандемията не може да бъде ограничена навреме, за да се предотвратят големи неизпълнения на плащания по заеми и фалити“, се казва в доклада.

Азиатската банка за развитие понижи прогнозите си за региона - econ.bg

Азиатската банка за развитие призова правителствата да удвоят своите стабилизационни пакети, отбелязвайки, че „настоящият размер на макроикономически стимули за някои страни в региона (все още) е малък в сравнение с въздействието на COVID-19“.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *