Комисията „Кушлев“ готви искове за над 10 млн. лева

Комисията „Кушлев“ завежда иск за конфискуване имущество за 3,237 млн. лева на пернишкия бизнесмен Пламен Кръстев. Това съобщи шефът на комисията Стоян Кушлев всутрешнотопредаванена БНТ.
Комисията се е задействата, след като станала ясна осъдителната присъда на Кръстев за крупна контрабанда от Гърция чрез използване на официални документи с невярно съдържание.
В иска на комисията са включени 4 апартамента, 3-етажния търговски център „Йоина“ в центъра на Перник със сутерен с площ от 308 кв. м, две дворни места с построена къща в едното, три леки автомобила – Мерцедес и два фиат „Брава“, както и на камион „Мерцедес 410 Д“.
Освен това Стоян Кушлев съобщи, че предстои да бъде заведен иска срещу варненците Васил и Христо Данови за имущество на стойност, съответно – 4 и 3 млн лева.
Припомняме, днес излиза междинния доклад на ЕК за България и Румъния. Сред критиките в българския доклад са посочени и „законодателните празноти, които подкопават работата на Комисията „Кушлев“.
В тази връзка Стоян Кушлев коментира, че сред нещата, които най-силно спъват работата на комисията е фактът, че тя не може да се самосезира, както и това, че не може да отнема имущество на свързани с осъдения лица, на които най-често се прехвърлят имоти, ставащи по този начин недосегаеми за комисията.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *