Корея ни помага за изграждането на електронно правителство

София /КРОСС/ С помощта на Корея в София вече работи ITC център, който ще способства за изграждането на електронното правителство на България. Това заяви в предаването „Събота 150″ на БНР Н.Пр. Чун Би Хо – посланик на Корея у нас. „Някои корейски компании искат да ви доставят програма за електронно правителство при много изгодни условия. Цената на този продукт наистина е много висока, но компании с опит в изграждането на електронно правителство у нас – LG, CNS и други, дадоха заявки да участват и да имат принос в стратегическото изграждане на електронно правителство в България“, коментира той. Има много варианти на двустранно сътрудничество, има и успешни инвестиции, например Хюндай, посочи Н.Пр. Чун Би Хо и добави: „Има и други потенциални инвеститори, които проявяват интерес в областта на възобновяемите енергии в България, в областта на културата също“.
Според посланика на Корея у нас, има възможност за повече износ на български селскостопански стоки, като свинско месо, розово масло, кисело мляко, вино. „Преди корейците не обичаха много сирене, сега вкусът им се промени – корейците обичат сирене. Вносът на сирене в този момент е главно от САЩ, Швейцария и Франция. Когато дойдох тук, видях колко различни видове сирене и мляко имате. Разнообразието и качеството са много добри. Така че тук също има добра възможност за износ. Отскоро все повече корейци харесват и различните видове вина. Вкусът и качеството на българските вина са добри, цената също е добра. Искам да има български вина в Корея и България да влезе в листата на вносителите на вина“.
По думите на Н.Пр. Чун Би Хо, през последните 3 години броят на корейците, посетили България, е 20 000. Моята идея е да се удвои тази цифра, каза той.
 

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *