Корнелия Нинова поиска публично извинение от Цветанов по темата с бонусите

Миналият петък по време на контрола Цветанов заяви от парламентарната трибуна, че единствените похарчени в МВР средства за бонуси са 58 хиляди лева – два пъти по-малко, отколкото взетите от Корнелия Нинова  120 хил. лв. като член на борда на „Булгартабак“ холидинг по време на тройната коалиция.
Вчера  Нинова разпространи пред медиите служебна бележка от тютюневия холдинг, според която за периода 2005 – 2009 година е взела 7696 лева и 68 стотинки бонуси. Наред с това тя предостави договори за дарения, които е направила в полза на сираци, пенсионерски клубове и фондации. Не съм чакала покана от Цветанов – две от даренията са от 2010 година, другите две – от 2008 година, отбеляза тя.
Корнелия Нинова призова вицепремиера Цветанов в отворено писмо да се извини публично за това, че е излъгал. „Вие манипулирате общественото мнение, за да злепоставите политически опонент и да криете собствените си незаконни и неморални действия“, пише Нинова.
Тя обвини управляващите от ГЕРБ, че са нарушили закона за конфликт на интереси, както и морала, като са казали на хората „затягайте коланите, а зад гърба им си раздадоха милиони и прехвърлиха цялата отговорност на предишното управление“. По думите й повече от 12 милиона лева бонуси си раздали 6 министерство и 3 агенции през 2011 г.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *