Костов: Който СРС-та чете, от СРС-та умира

Държавна сигурност (ДС) започна да диктува дневния ред и ГЕРБ и Бойко Борисов не са в състояние да се противопоставят. Така лидерът на ДСБ Иван Костов коментира на пресконференция последните скандали с подслушани разговори,в които участва и Борисов, съобщи БТА.
Костов посочи, че според десните единственото решение за Борисов е да се освободи от всички, които не са успели да се противопоставят на ДС – Цветан Цветанов, Ваньо Танов идр.
Той припомни аферата „Бръмбаргейт“ по време на управлението на ОДС, когато заради нея си отиде главният секретар на МВР Божидар Попов. Тогава беше подслушван главният прокурор Никола Филчев.
„Който СРС-та чете, от СРС-та умира“, припомни Костов стара констатация на ръководството на ДСБ. Тази война е с далечен прицел да се отстъпи на руските енергийни интереси, разчете подтекста на скандалите с подслушаните разговори той. Съпредседателят на Синята коалиция посъветва Борисов незабавно да се противопостави на тези хора, които били същите, които направили „Бръмбаргейт“.
„Тук се „провиждат“ Георги Първанов и Цвятко Цветков“, каза Костов. По думите му „това е здравата ос“, по която се движат подобни скандали досега.
Ако се стигне до вот на недоверие, партията ще свика национално съвещание и на него ще бъде решено каква да е позицията в случая, заяви още лидерът на ДСБ.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *