Костов към Цветанов: Не може да казвате кой е виновен и кой е невинен

Вероятно вотът ще бъде внесен около 15-ти и вероятно ще бъде за полицейското насилие, потъпкването на човешките права. Това заяви Иван Костов, съпредседател на Синята коалиция, лидер на ДСБ, в интервю за БНТ, „Панорама”.
Костов заяви, че ако това е темата на вота – той ще гласува „за”. Синята коалиция сне доверието от Цветанов през февруари. Тогава ние казахме, че сме заинтересовани от борбата срещу престъпността, но искахме премиерът Бойко Борисов да махне Цветанов. Борисов не го направи. На въпрос дали Синята коалиция ще гласува заедно с БСП и ДПС на предстоящия вот, Костов каза, че Синята коалиция ще гласува с цялото мнозинство от народни представители.
Във връзка с гласувания от депутатите Закон за конфискацията, Иван Костов заяви, че това не трябва да се подминава с лека ръка. Законът не мина, защото всички независими депутати гласуваха срещу него. По думите на Костов изолацията на ГЕРБ е получила ново много сериозно доказателство няколко дни след изявлението на лидера на ДСБ по повод двете години от управлението на ГЕРБ.
По отношение на скандалите в съдебната система, работата на съда и МВР, Иван Костов се обърна към Цветанов с думите, че министърът на вътрешните работи трябва да набира доказателствата, фактите, които да представи пред съда. По повод нападки на Цветанов в студиото, че при управлението на Костов са се появили Косьо Самоковеца и Емил Кюлев, самият Костов попита вътрешния министър: „Вие чувате ли се какво говорите”.
По думите на Костов, Цветанов не може да казва кой е виновен и кой е невинен. „Вие се обличате във властта да казвате кой е виновен и кой е невинен”, добави Костов.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *