Кратки финансови новини от 10.03.2015 г.

• Шефът на най-голямата компания за млечни продукти в света, новозеландската Fonterra, Тео Спирингс е получил писмо, в което се отправят заплахи да бъдат отровени детските млека и други продукти, произвеждани от компанията, поради използваните от нея вредни за околната среда химикали за борба с вредителите. В тази връзка новозеландският долар падна тази сутрин под $0,73, но постепенно се възстановява и вече се търгува над тази психологическа граница. (коментар на TD Securities, цитиран от агенция Dow Jones Newswires)

• Sony обяви съкращение на 1000 служители от шведското си предприятие в град Лунд, предаде Agence France-Presse. Планира се персоналът му да се намали наполовина от 1 април.

• Apple представи в Сан Франциско умния си часовник Apple Watch. Предвиждат се три модификации: обикновен модел, спортна версия за активни потребители и луксозна версия Apple Watch Edition. Както се очакваше, минималната цена на Apple Watch Sport в размер 38 мм е $349. «Спортният» модел 42 мм ще струва $399. Цената на Main Apple Watch ще варира между $549 и $1 099 в зависимост от размера. Луксозната версия ще струва от $10 хил. нагоре Най-скъпият модел с корпус от 18-каратово розово злато ще струва $17 хил.

Подбор и превод – Ваня Йочева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *