Кръшни хора се извиха пред НДК

Кръшни хора се извиха пред НДК. Хиляди симпатизанти на Георги Първанов се събраха, за да го поздравят с победата.

Радостните фенове развяваха знамена и пееха „Моя страна, моя България“. Градуса на настроението поддържаше и ромски оркестър.

Президентът бе посрещнат с цветя от своите хора в щаба на НДК. Той получи огромен букет от червени рози от шефа на предизборния център ген. Никола Колев. Генералът връчи букетите под аплодисментите на инициативния комитет на Първанов. Съпругата на президента Зорка бе в стилна тъмносиня рокля с панделка на талията. За нея от щаба бяха подготвили кремави рози.

В яркочервено беше пременена и прессекретарката Бойка Башлиева. Самотни и тъжни в неделя останаха членовете на „Атака“. Неуспелият кандидат за вицепрезидент Павел Шопов се разхождаше необезпокояван от репортерите в десния кулоар. Кандидатът за президент и лидер на „Атака“ Волен Сидеров се появи почти последен към 20,30 със спътницата си в живота Капка Георгиева. Сериозни и мрачни бяха единствените появили се защитници на дясната идея – шефът на щаба на десния кандидат-президент Неделчо Беронов Васил Чобанов и координаторът на кампанията Васил Гарнизов. За разлика от първия тур НДСВ демонстрираха много по-активно присъствие на балотажа. Освен министъра на администрацията Николай Василев се появиха правосъдният Георги Петканов и военният Веселин Близнаков. Вторият тур беше уважен и от говорителя на жълтата партия Станимир Илчев, придружен от зам.-председателя на НДСВ Милен Велчев.

Боряна Йотова

Неда Гълъбарова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *