Кунева: Предстои приемането на важна директива за потребителския кредит

Ако документът се приеме, потребителите ще могат да погасяват кредита си предварително

Предстои приемането на важна директива за потребителския кредит, съобщи в Добрич еврокомисарят Меглена Кунева. Ако документът се приеме, потребителите ще получат възможност да погасяват потребителския си кредит предварително, без да бъдат санкционирани за това. Директивата е внесена в Съвета на министрите в Европейския съюз.

Друга важна част от тази директива, е свързана с възможността в рамките на 14-дневен срок потребителите да се отказват от сключения договор без санкции. Това се прави в защита на получателя на кредит, тъй като той е по-слабата страна в договора, уточни Кунева.

Еврокомисарят коментира и скандала около министър Овчаров. „Аз съм потърпевша, както всеки българин, защото става въпрос за образа на страната ни“, отбеляза тя допълни, че никой не я е питал директно за този скандал, но това което става в България се знае, тъй като всеки ден в ЕС се получава информация от българската преса.

Меглена Кунева коментира и случая „Топлофикация“, който според нея очевидно е свързан с престъпление.“ Аз разбирам възмущението на хората. Виновните трябва да си получат заслуженото. /Дарик радио

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *