КФН иска спиране на 30 сайта

Kомисията за финансов надзор е изпратила искане до председателя на Софийския районен съд да спре достъпа до 30 сайта, които предлагат инвестиционни услуги, за които нямат лиценз.КФН иска спиране на 30 сайта.

Резултат с изображение за кфн

Още на 17 септември регулаторът е решил да публикува списък на сайтовете, които не са преустановили предлагането на инвестиционни услуги и дейности от лица, които нямат право. По закон с публикуването на решението в интернет страницата на Комисията за финансов надзор (КФН) сайтовете се считат за уведомени и ако в 3-дневен срок не преустановят дейността, регулаторът отправя искане до съда, информира economynews.bg.

КФН посочва, че до решението за публикуване се е стигнало след множество жалби, сигнали и запитвания, свързани с онлайн платформи за търговия с финансови инструменти, притежавани или оперирани от дружества, които не притежават издаден лиценз от КФН. Жалбите от физически лица са предимно от чужди граждани и са за загуба на значителни суми, инвестирани чрез част от интернет платформите.КФН иска спиране на 30 сайта.

“В хода на извършените проверки се установява, че голяма част от собствениците на сайтовете са чуждестранни юридически лица, регистрирани и установени в офшорни зони”, пишат от ведомството, оглавявано от Бойко Атанасов.

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *