„Кълбо от огън“ в тежка катастрофа на Острова

Най-малко 10 от пострадалите са в тежко състояние.  Смята се, че няколко души са загинали, съобщи представителят на спасителните служби Пол Слейвън. Местната полиция заяви, че има жертви, но не уточни броя им.
Британска телевизия показа колона от превозни средства в пламъци, след като 20 коли и шест камиона се сблъскаха на автомагистрала М5 близо до град Тонтън, Югозападна Англия.
Десетки пожарникари се опитваха да освободят блокираните в превозните средства хора. Някои от возилата обаче са изгорели напълно.  Автомагистралата бе затворена за движение и се очаква да бъде отворена най-рано в 21 ч. местно време в събота. Препоръчва се шофьорите да избягват района, където вече се образуваха 5-6 часови задръствания.  Според Слейвън това е най-тежката пътна катастрофа с участието на толкова много превозни средства, която някой помни в Англия.
Очевидци заявиха, че са чули голям брой експлозии, вероятно от възпламенени резервоари, и са видели горящи камиони и безжизнени тела. Те посочиха, че в момента на катастрофата е имало гъста мъгла, а пътят е бил хлъзгав.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *