Кървав инцидент отне живота на петима в столичния квартал „Гоце Делчев“

Началникът на столичната полиция старши комисар Валери Йорданов даде повече информация за случая:
След 21 часа е получен сигнал от съседно живущи за възрастна жена, която е починала в апартамента. Поводът е, че не са я виждали от два-три дни и тъй като съседите имат ключ, така са се разбрали, отключват вратата и виждат възрастната жена в коридора с кръв по нея и една гилза до тялото. Незабавно уведомяват СДВР. Екипът, който пристига на място, установява, че в жилището, в коридора е въпросната жена, на 79 години, а в съседните стаи има още четири починали лица.
Установява се, че във въпросното жилище живеят жената на 79 години, която е починалата, нейната дъщеря на 54, зет й, който е на 55, и двамата внуци – на 27 и на 22 години.
Бащата е бивш служител на Министерството на отбраната и е имал законно притегжаван  пистолет, с който вероятно е извършено убийството. Майката е бивш служител на МВР.
22-годишният Владимир, за когото се предполага към момента, че е извършител на престъплението, е бил тихо и кротко момче, като е напускал апартамента през последните седмици само в присъствието на баща си, обясниха съседи от блока. Семейството е лекувало Владимир от психично заболяване, но тъй като е било изключително дискретно, никой от хората във входа не знае какво точно е било заболяването му. Бащата е бил видян за последно в понеделник да плаща сметки в намиращ се наблизо супермаркет. Това дава основание на полицаите да смятат, че убийството може да е било извършено в късните часове на същия ден.
Тепърва ще се установява часът на трагедията, която по всяка вероятност се е случила преди дни, каза пред „Хоризонт“ заместник градският прокурор на София Роман Василев:
Това е една семейна трагедия. Това семейство е било необщително, много хора не са влизали в семейството. Назначена е съдебно-медицинска експертиза, чакаме химическите експертизи, съответно експертизите на органите на починалите и технологията на самата трагедия, нанесените удари с остро оръжие, както и раните от огнестрелно оръжие, но всичко това ще бъде след медицинската експертиза, каза Роман Василев. Той обясни, че по различен начин е настъпила смъртта на лицата.
Предстои да излязат резултатите от натривките за следи от барут по ръцете на Владимир, от които трябва да стане ясно дали именно той е стрелял по роднините си. Полицията изследва и намерения нож, тъй като се предполага, че с него също може да е извършено убийство.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *