„Лукойл“ прогнозира по-ниско потребление на бензин в бъдеще

Ръстът на търсенето на петролни продукти за автомобилния транспорт ще се забави в обозримо бъдеще. Това става ясно от анализ на енергийната компания „Лукойл“, озаглавен „Основни тенденции в развитието на глобалния пазар на течни въглеводороди до 2035 г.“.„Лукойл“ прогнозира по-ниско потребление на бензин в бъдеще.

Резултат с изображение за лукойл

Авторите обясняват забавянето с бъдещото увеличаване на ефективността на автомобилите с двигател с вътрешно горене и постепенното разпространение на алтернативни превозни средства. Авторите на прогнозата обаче са сигурни, че до 2035 г. традиционният тип ДВГ ще остане доминиращ тип (над 80%).

„Лукойл“ посочва също, че през следващото десетилетие автопаркът ще продължи да нараства бързо. Това се обяснява например с факта, че в Китай и Индия броят на автомобилите на глава от населението все още е значително по-малък, отколкото в по-развитите страни, информира economic.bg.

„Китай вече навлезе в активната фаза на моторизацията, докато Индия е в началото на този път“, пишат авторите.„Лукойл“ прогнозира по-ниско потребление на бензин в бъдеще.

Резултат с изображение за лукойл

Анализът показва още, че бъдещата динамика на търсенето на петрол ще бъде силно зависима от политиките в областта на климата, провеждани от водещите икономики. „Като се има предвид настоящата политика за климата и съществуващите програми за повишаване на ефективността на горивата, търсенето на течни въглеводороди ще продължи да расте през времевия хоризонт до 2035 г.“, смятат авторите на прогнозата.

Свързано изображение

Те припомнят, че Парижкото споразумение за климата през 2015 г. беше важен етап за развитието на глобалната енергия: „Човечеството е изправено пред трудната задача едновременно да осигури на нарастващото световно население достъпна енергия и да сведе до минимум отрицателното въздействие върху околната среда, включително чрез намаляване на емисиите на парникови газове“, се казва в прогнозата.

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *