МВФ намали глобалните растежни прогнози заради коронавируса

Бързо разпространяващият се коронавирус очевидно ще окаже влияние върху глобалната икономика и вероятно Международният валутен фонд ще намали прогнозата си за растежа в световен план, заяви в четвъртък говорител на Международния валутен фонд (МВФ).МВФ вероятно ще намали глобалните растежни прогнози заради коронавируса.

„Очевидно вирусът ще има влияние върху растежа“, посочи на редовен брифинг говорителят на МВФ Гери Райс. Той обаче не даде конкретни подробности, предаде Ройтерс, информира bnr.bg.

Резултат с изображение за „мвф“

Гери Райс също така каза, че очаква скорошно решение за въздействието на коронавируса по време на пролетната среща на МВФ и на Световната банка през април, като отбелязва, че се обсъждат редица варианти.

Резултат с изображение за „мвф“

Преди седмица МВФ намали с 0,1% своята прогноза за растежа на глобалната икономика през 2020 година в резултат на Covid-19.МВФ вероятно ще намали глобалните растежни прогнози заради коронавируса.

Резултат с изображение за „мвф“

В сряда Ройтерс съобщи, че във връзка с вирусната епидемия служителите на МВФ обмислят да намалят срещите или да ги провеждат чрез телеконферентна връзка.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *