Медведев обобщи в телевизионно интервю ключовите събития на 2010 година

© Снимка:БГНЕС

Ключовите събития на 2010 г., според руския президент Дмитрий Медведев, са икономическият растеж в Русия, решаването на проблемите, свързани с децата, стихийните пожари, новият договор СТАРТ със САЩ и 65-ата годишнина от победата във Великата отечествена война.
Медведев проявява извънредна загриженост от растящата наркомания сред руската младеж, обхванала 160 хиляди деца и младежи, и смята, че „трябва да се бие камбана за тревога“. Президентът обръща внимание и на корупцията като посочва, че тази година в Русия 2700 души са били хвърлени в затвора за получаване или даване на подкуп.
За договора СТАРТ -2 Медведев каза, че той е крайъгълен камък за сигурността през следващите десетилетия в Европа и в цял свят. За американския си колега Барак Обама Медведев заяви:
Той е добър човек. В доста трудни условия той успя да прокара в парламента ратификацията на документа от първостепенно значение СТАРТ и, както по-рано казах, на него ще се основава нашата сигурност през следващите години. Мога да кажа, че работя лесно с президента Обама. Той е човек, който умее да изслушва. Човек, който не се намира в плен на никакви стереотипи. Човек, който изпълнява обещанията си, което в политиката е може би най-важното.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *