Мексико обяви митата за внос на стоки от САЩ

Министерството на икономиката на Мексико обяви днес мита върху вноса на редица стоки от САЩ, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.Мексико обяви митата за внос на стоки от САЩ.

Резултат с изображение за мексико и сащ

Мита от 15-25 процента се въвеждат за американски стоманени продукти, внасяни в Мексико, както и за някои селскостопански стоки, съобщи ведомството като ответна мярка срещу митата на американския президент Доналд Тръмп.

В списъка, публикуван в официалния вестник на мексиканското правителство, са включени също мита от 20 процента за свински продукти, ябълки и картофи и 20 до 25 процента за някои видове сирена и бърбън.

Министерството обяви също квота от 350 000 тона за безмитен внос на свински крачета и плешки от други страни.

Реакцията на Мексико идва, след като Канада реши да наложи наказателни мита на стойност 12,8 милиарда долара върху вноса на редица стоки от САЩ в отговор на обявеното решение на САЩ да обложат с 25-процентно мито вноса на стомана и с 10 на сто вноса на алуминий от Канада, Мексико и ЕС, информира investor.bg.

Преди време Канада и Мексико бяха временно освободени от митата, докато американски официални представители преговаряха за нова версия на Северноамериканското споразумение за свободна търговия (НАФТА).

През март американският президент Доналд Тръмп обяви мита върху стоманата и алуминия въз основа на закон, който позволява поставянето на търговски бариери по съображения за националната сигурност.

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *