Милиардер закъса в Космоса

Американският милиардер и космически турист Чарлс Симони ще се завърне на Земята от Международната космическа станция един ден по-късно от предвиденото поради лошото време на Земята, съобщават източници от руската Космическа агенция.
60-годишният Симони, който влезе в историята като стана първият космически турист, посетил Международната космическа станция, ще се приземи в Казахстан в сряда с руския космически кораб „Союз“.
„Приземяването бе отложено с един ден на 8 април поради лошото време“, казва говорителят на Космическата станция Валери Линдин.
Първоначално предвиденото място за приземяване в северен Казахстан в момента е заблатено, което затруднява спасителните екипи да достигнат до капсулата, след като космическият кораб докосне Земята, добавя той. Корабът ще кацне 100 км на юг от планираното, в централен Казахстан.
Симони, който е с унгарски произход, е направил голяма част от богатството си като разработвал софтуер в Майкрософт. Прекараното от него време в Космоса е две седмици.
Той ще се приземи заедно с американския командващ на международната станция Майкъл Финке и руския космически инженер Юри Лончаков, които са прекарали приблизително шест месеца на борда на кораба, пише изданието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *