Младежи могат да участват в конкурс за слоган „Европа на моите мечти“

Младежки проект „Лаборатория за мечти“ обявява конкурс за слоган „Европа на моите мечти“ във връзка с Европейската година на гражданите.

Проектът, финансиран по програма „Младежта в действие“ на Европейската комисия, цели да развие личностните и професионални качества на младите хора и тяхната мотивация и способност за активно участие в гражданските и социални процеси на местно, национално и европейско ниво.

Инициативата, реализирана от младежката мрежа за обучители на връстници Y-PEER, е подкрепена от българските младежки делегати в ООН Петър Младенов и Милена Андреева.

Награди

Наградата е участие в обучение за разработка и управление на проекти и успешно представяне на пазара на труда.

Изисквания и кандидатстване

Предложенията се подават настраницата на проекта.

На обучението, на което ще бъдат изпратени създателите на най-добрите слогани и още 15 избрани след конкурс, всеки участник ще има възможността да разработи своята „мечта“ за подобряване на местната, национална или европейска общност. Y-PEER и партньори ще се свържат с бизнеса и държавната администрация и ще представят план за подкрепа на проектите-мечти на младите хора.

Проектът ще приключи със среща между участниците в него и всички страни, които биха могли да ги подкрепят, на която да се постави началото на диалог за реализация на иновативните идеи на младежите.

Краен срок: 31 юли 2013 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *