Монти пуска кормилото в Италия

 
Премиерът е информирал държавния глава за невъзможността да управлява ефективно Италия, след като изгуби подкрепата от партията на Силвио Берлускони.
Изявлението на Монти дойде броени часове след като Силвио Берлускони посочи, че смята отново да се кандидатира за министър-председател на страната.
„Монти не смята, че е възможно да продължи своя мандат и съответно ясно изрази намерението си да подаде оставка”, се посочва в изявлението на пресслужбата на президента Джорджо Наполитано.
Монти иска да се увери, че политическите партии са готови да одобрят бюджета, предложен от неговото правителство, и веднага, след като това бъде направено, той ще се оттегли, се уточнява в съобщението.
Тази стъпка ще доведе до провеждането на предсрочни избори, година след като икономистът помогна за спасяването на страната, която бе на ръба на финансово бедствие, коментира „Ивнинг стандарт”.
Берлускони подаде оставка през ноември 2011 година след натиск от страна на международните финансови пазари, тъй като Италия се оказа на ръба на банкрута. По-късно той бе признат за виновен за данъчни измами, а освен това е обвинен за сексуални отношения с непълнолетна проститутка.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *