Москва ограничава със закон криптовалутите

Нов руски закон за регулиране на криптовалутите предвижда лимити за инвестициите в първични криптомонетни предлагания, съобщи Ройтерс, позовавайки се на изявление на Анатолий Аксаков, ръководител на Руската регионална банкова асоциация.

Руските власти неотдавна обявиха всички криптовалути за незаконни – такива като биткойните. По-късно властите решиха, че е по-добре да регулират пазара на криптовалути.

В края на ноември Централната банка на Русия предупреди в нарочен доклад инвеститорите за рисковете от вложения в криптовалути. В документа се говори за „очевиден балон на пазара на криптовалути”.

Докладът предупреждава, че това може да доведе до значителни загуби за инвеститорите. Криптовалутите могат да се използват за криминални дейности, включително пране на пари и финансирне на терористични дейности, алармира банката, информира technews.bg.

Новата регулация, която се готви сега, следва да определи как ще работи пазарът на криптовалути до края на настоящата година, обещават руските власти.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *