МФ: Питайте независимите депутати за субсидията!

На питане до министър Дянков от репортер на Дарик по Закона за достъп до обществената информация, от ведомството отговориха, че декларираната от независимите депутати принадлежност съдържа лични данни по смисъла на Закона за защита на личните данни.
„Министерството на финансите използва и съхранява предоставените от народните представители декларации за принадлежност единствено и само за целите на бюджетната субсидия с оглед нейното законосъобразно разпределение между парламентарно представените партии и коалиции”, се посочва в отговора. „Въпросът за убежденията на народните представители, в това число за тяхната политическа принадлежност може да бъде отправен само към тях персонално”, уточняват от министерството.
Законът за политическите партии предоставя възможност при напускане на парламентарна група вече независими депутатите да декларират принадлежност към друга политическа сила и парите от субсидията, които ги „следват“, да отиват вече в друга партийна каса или да се откажат от тези средства в полза на данъкоплатеца.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *