Награждават победителите в юбилейния конкурс „Млад икономист 2014“

Талантливи младежи в областта на икономиката ще бъдат наградени днес в десетото юбилейно издание на конкурса „Млад икономист 2014“. Мотото на състезанието е „Гласът на младите за силна икономика”, а темата на конкурса – „Зелената икономика – възможности и предизвикателства“. Тържествената церемония е в рамките на честванията на Деня на икономиста и ще се проведе в 11,30 часа днес в Националния дом на науката и техниката, зала №4, в столицата.

Програмата започва с концерт, а тържествено слово ще произнесе председателят на Федерацията на научно-техническите съюзи проф. Иван Ячев. Председателят на Съюза на икономистите в България (СИБ) проф. Кръстьо Петков ще поздрави колегите си, а минути след това започва церемонията по награждаването.

Първа специална награда на холдинг „Стара планина” ще бъде присъдена на Мима Митева от Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“ – Стара Загора. Заместник-председателят на Управителния съвет на СИБ д-р ик. Петър Нейчев ще връчи втора специална награда на Левент Шакир от Професионалната гимназия по икономика „Алеко Константинов“ – Кърджали. Третият специален приз е за Кристиана Методиева от Професионалната гимназия по икономика в Перник, а четвъртият и петият отиват при Христина Сандева от Националната финансово-стопанска гимназия в София и Бетина Благовестова, ученичка от Професионалната гимназия по икономика и управление „Елиас Канети“- Русе.
Пет специални отличия са предвидени и за млади икономисти, които са студенти. Специалната награда на „Атлас Финанс“ АД – гр. Пловдив ще бъде връчена от Венелин Йорданов на Ралица Велинова, студентка във Висшето училище по застраховане и финанси в столицата. Холдинг „Стара планина“ ще отличи Георги Миленков от УНСС, а Международен панаир Пловдив – Пламена Димитрова от Стопанска академия „Д.А.Ценов“ в Свищов.

Останалите студенти, които ще бъдат наградени в конкурса „Млад икономист“, са Павлин Бонев от СУ „Св. Климент Охридски“ и Антоанета Иванова от УНСС.

Специалната награда на ректора на Стопанска академия „Д.А.Ценов“ се присъжда на отличените младежи на първо, второ и трето място. Призът е едноседмичен безплатен академичен семинар в Университетската база за обучение в с. Орешак, Ловешка област.
Специалната награда на Академичния съвет на генералния спонсор – Стопанска академия, е прием без изпит за студенти на всички ученици от учебната 2014-2015 г., класирали се на първо, второ и трето място.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *