Над 4 млн. американци пропускат вноски по ипотечните си кредити

По-малко американци се обаждат на своите банки, за да молят за промяна в условията за изплащане на ипотечните си кредити, но жилищната индустрия все още не е вън от опасност.

Малкият бизнес в САЩ съди банките за дискриминация в подбора на ...

Повече от 4.1 милиона собственици на имоти в момента са в процедури по отлагане на плащанията си, според последните данни на Асоциацията на банките, отпускащи ипотечни кредити.

Банките все още са подложени на натиск заради рекордния брой молби за облекчаване на условията по вноските, но има признаци, че перспективите пред собствениците на имоти се подобряват с отварянето на части от страната, пише MarketWatch.

Търсенето на кредити в САЩ се увеличава | Kredit.bg

Общо 8.16% от всички ипотечни кредити са били в процедура по отлагане или намалени вноски към 10 май. За сравнение, към 3 май те са били 7.91%, което е най-малкото увеличение от март насам. Молбите за отлагане или намаляване на вноските са намалели от 0.52% от всички ипотеки до 0.32%.

Темпът, с който собствениците на имоти подават молби за отлагане или намаляване на вноските, се забавя, но това не означава край на проблемите на ипотечната индустрия. Според публикуван наскоро доклад на Oxford Economics 15% от собствениците на жилища ще изостанат с месечните плащания по ипотечните си кредити.

Америка- една невероятна държава - Поредният Мрежа от училищни ...

Перспективите пред собствениците на имоти вероятно ще зависят от тяхната способност да се изправят на крака, особено при тези, които са изгубили работата си.

Добрата новина за банките, отпускащи ипотечни кредити, е, че загубите на работни места вследствие на коронавируса са концентрирани до голяма степен в сектора на услугите, според доклад на First American Financial.Корпоративното кредитиране в САЩ вече е започнало да се забавя ...

Тъй като тези служители са нискоквалифицирани и нископлатени, е по-малко вероятно изгубилите работата си вече да са си купили жилища.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *