Над 90% от студентите във ВУЗФ започват работа от студентската скамейка

Над 90% от студентите, които следват в бакалавърска или магистърска степен във Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), започват работа още преди да са завършили или непосредствено след това. Над 30% от тях заемат ръководни позиции и са изградили кариери като мениджъри, директори в големи компании у нас. Това показаха данните oт анкетното проучване сред студентите, което университетът провежда всяка година.

“Този огромен процент на студенти, които се реализират професионално още докато следват, се дължи на близката връзка, която университетът изгради с бизнеса – във ВУЗФ преподават експерти от водещи компании в България. По този начин студентите имат възможност да работят върху реални казуси от практиката и да са наясно с последните тенденции в сферата, която изучават“, обясни вицепрезидентът на ВУЗФ Детелина Смилкова.

Кариерният център на ВУЗФ  поддържа голяма и актуализирана база от данни със свободни работни и стажантски позиции в десетки водещи компании у нас и насърчава студентите да кандидатстват. По този начин университетът предлага на учащите едни от най-добрите и сигурни възможности за реализация и кариерно развитие в България.

Например днес имаме още едно доказателство за кариерното развитие на студентите тук.  Днес се проведе публична защита на магистърски тези, разработени от студенти на Висшето училище по застраховане и финанси. Събитието  стартира в 10 часа в сградата на ВУЗФ, зала 501. На публичната защита присъстват изявени личности от различни сфери на бизнеса и бъдещи работодатели. Общо седем студенти се явяват на публична защита, като техните разработки са високооценени, а обхванатите теми добре подбрани и актуални за времето.

Публично защитили своите магистърски теми са следните студенти на ВУЗФ:

* Павлина Атанасова Тасева- специалност „Бизнес анализ и ERP решения“
* Стефан Калинов Стоянов- специалност „Финанси“
* Деница Минкова Минчева- специалност „Финанси“
* Гичка Христова Арнаудова- специалност „Финансов мениджмънт и маркетинг“
* Владислава Цветанова Цолова- специалност „Управление на човешки ресурси и лидерско поведение“
* Стела Николова Косева- специалност „Управление на човешки ресурси и лидерско поведение“
* Цветан Николов Аврамов- специалност „Банков мениджмънт и инвестиционна дейност“

 

Ели ЯНЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *