НАП: Проверките стимулират недобросъвестните търговци да станат коректни данъкоплатци

Поради сезона и кампанията летните месеци се характеризират и с масирани данъчни проверки на т.н. атракциони, независимо дали те се намират на брега на морето или във вътрешността на страната.В този период над 80 на сто от басейните на територията на ТД на Националната агенция за приходите /НАП/-София, (включваща областите: София-град, София област, Благоевград, Кюстендил и Перник), са селектирани за проверка, съобщиха от пресцентъра на НАП.
През лятото има засилен контрол върху атракционите на открито, които са със сезонен характер /басейни, картинг писти, увеселителни паркове, спортни съоръжения и други обекти свързани с развлечение и отдих/.
Проверките се правят концентрирано през почивните дни, когато има най-висок интерес към използването на този вид услуги.
Целта на ТД на НАП София е чрез постоянните оперативни проверки да промени начина на мислене и поведение на търговците, за които да стане нормална практика коректното отчитани на оборотите. Контролът на място не цели да стресира персонала, а да стимулира недобросъвестните търговци да станат коректни данъкоплатци, се посочва в съобщението на данъчната агенция.

При други проверки, като тази на Слънчев бряг, ударението при проверките пада освен при дискотеките и другите атракции, така и върху различните търговски обекти. Наскоро там бе разкрита измама чрез софтуера за намаляване оборотите на заведението и укриване на печалби.

 

Стефан ПРОНЧЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *