Наш фотограф спечели престижен конкурс за околната среда

Наш български фотограф – това е Ивелина Иванова-Берова, спечели първа награда в международния фотоконкурс „Човекът между днес и утре“. Конкурсът, организиран от Фондация СМАРТ, събра най-добрите снимки на български и швейцарски фотографи на тема „Устойчивост на околната среда“.

Снимката/илюстрацията горе/ на Ивелина Иванова – Берова, озаглавена „Горещи минерални извори в местност Рупите”, беше избрана измежду над двеста фотографии от журито на конкурса в състав Стоян Ненов – фотограф на Ройтерс, първият българин – носител на награда Пулицър (2016 г.), Красимира Величкова – изпълнителен директор на Български дарителски форум и Пролет Велкова – журналист от Дарик радио. Победителката ще получи парична награда в размер на 500 лв и изработка на фотокнига с нейни фотографии на стойност 2000 лв.

На второ място журито постави фотографията „Стражи“ на Мирела Партинова, а на трето – снимката „Към дома“ на Александър Иванов. Те получават парични награди в размер съответно 400 и 300 лв.

Мирела Партинова и фотографията й „Към светлината в края на тунела“ спечелиха наградата на публиката чрез гласуване в социална мрежа. Фотографката ще получи парична награда от 250 лв.

Фотографиите на четиримата победители, заедно с най-добрите снимки от конкурса ще бъдат показани в 3 публични изложби в София и Пловдив през май и юни 2017 г.

Фондация СМАРТ е кауза, устрем и идеи, събрани в една неправителствена организация. Регистрирана е по Закона за юридическите лица с нестопанска цел за осъществяване на дейност в обществена полза. Личната удовлетвореност, успешната реализация и социалните и „меки“ умения на младежите са сред ключовите идеи, които мотивират движението напред в дейността. Развиването на лични и професионални качества у младите хора са предпоставки за разкриване на пълния им потенциал, а оттам и за формирането на здраво и активно общество.

Усилията на фондацията са насочени преди всичко към разработване и реализиране на проекти, програми и модели на неформално образование, насочени към млади хора, които целят личностно израстване, подобряване на взаимоотношенията и комуникацията им, кариерното им развитие и условията на живот, като по този начин повишим общото им благосъстояние. В тези свои действия фондацията се ръководи от принципите за стимулиране на младежката активност и гражданското участие, промотиране на доброволчеството и насърчаване на междукултурния диалог.

 

Стефан  ПРОНЧЕВ

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *