Немският финансов регулатор одобри първите блокчейн ипотечни облигации

Финансовият регулаторен орган на Германия, BaFIN, одобри токенизирани ипотечени облигации, базирани на блокчейн, на стойност 280 милиона щатски долара, от крипто стартъпа Fundament.Немският финансов регулатор одобри първите блокчейн ипотечни облигации.

Резултат с изображение за блокчейн технологии

Чрез токенизираните облигации на Етериум блокчейна, компанията планира да предостави на инвеститорите по света лесен начин за закупуване на Real Estate Tokens, които представляват акции на германската търговска собственост.

Хората от различни страни и различни континенти ще могат да участват в закупуването на монетите, обезпечени с недвижими имоти, без да минават през банка. Глобално търгуваните активи ще позволят на някой на Хавайските острови, например, да инвестира в германски недвижими имоти заедно със заинтересованите страни от целия свят, информира cryptodnes.bg.

Инвеститорите на дребно няма да имат инвестиционни минимуми. Според представител на BaFin:

„Можем да потвърдим, че одобрихме проспекта на Fundament Group. Това наистина е първият път, в който одобряваме проспект за базирани на блокчейн ипотечни облигации, но не и за първи път по отношение на блокчейн технологията като такава. „

Флориан Глац, съосновател на Fundament Group, председател на Немската блокчейн асоциация и основател на INATBA (Европейската блокчейн асоциация), твърди, че базирани на Етериум токени ще бъдат подкрепени от пет строителни проекта в Германия и могат да бъдат закупени с Биткойн, Етериум, щатски долари или евро. Стойността на Real Estate Token е предназначена да се повиши със стойността на портфолиото от недвижими имоти.

Според Fundament:

„Благодарение на стабилния си растеж, пазарът на недвижими имоти в Германия остава силно желана инвестиционна възможност за глобалните инвеститори.

Въпреки че новата строителна дейност се увеличи през последните години, все още съществува хроничен недостиг на търговски площи в немските метрополни райони.

Резултатът от горепосочените фактори е устойчивата възходяща тенденция в цените на покупките и наемите за търговски недвижими имоти и привлекателна възможност за инвеститорите, които искат да се възползват от германския пазар на недвижими имоти. ”

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *