Не може трети фирми да събират задължения към мобилните оператори

Това каза в Бургас Веселин Божков – председател на комисията, който днес отговаря на въпроси и жалби на потребители в открита приемна. Божков поясни, че такава практика има в много градове в страната и в част от случаите клиентите не са издирени надлежно от оператора си. Вследствие сметките им набъбват от 65 до 750 лева, например.  Сумите се събират от фирми, които вземат такса за услугата, лихви и т. н.  „Това е свинщина и не е коректно отношение между оператор и потребител като начин на комуникация“, каза Божков. Той добави, че другите жалби, които са постъпили по време на приемната, засягат надписани сметки, нежелани есемеси и неритмично получаване на сметки. За последната година жалбите са повече от 3500. От тях 2500 засягат въпроса с преносимостта на номерата от един на друг оператор.
При такива проблеми Божков посъветва потребителите да се обръщат към комисията, а тя от своя страна ще проучва всеки въпрос и ще налага глоби.
Председателят на КРС засегна и проблема със заглушаването на наши радиостанции от турски. Той каза, че от 9 до 12 август са направени съвместни измервания заедно с турски експерти. Според Божков като цяло картината е позитивна в сравнение с други години. При измерванията са регистрирани само два пробива на наша територия.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *