Нова българска контраблокада на ГКПП ”Кулата”

Затворени за движение за товарни автомобили са ГКПП „Кулата-Промахон“ и „Илинден-Ексохи“, съобщиха от пресцентъра на МВР.Не се пропускатникакви моторни превозни средствана ГКПП „Кулата-Промахон“, съобщи „Фокус“.

Вчера гръцките фермери решиха да продължат протестите както във вътрешността на страната, така и по границата. В ранния следобед блокадата на Промахон бе възобновена. Шефът на полицията в Серес пое ангажимент от 05.00 до 10.00 часа да се пропускат леки и товарни автомобили, ноуговорката не беше спазена.

В 18.00 часа, недоволни от продължаващата подигравка с тях, българските шофьори, блокирани на „Кулата“, поставиха загражденията на пътното платно и информираха полицията, чевъзстановяват контраблокадата, спирайки всички превозни средства идващи и излизащи от България, предаде БНР.

Малко по-късно пристигнаха представители на стачния комитет на превозвачите, който организира протестите миналата седмица. Последваха сериозни разногласия в групата. След спешно заседание, продължило около два часа, беше обявено, че пълната контраблокада остава и ще бъде вдигана, когато гръцките фермери решат да пуснат движението на камиони.

Битката за Промахон- под това заглавие преди дни гръцкият вестник „Катимерини“ информира за първите контраблокади на български превозвачи.

По-рано през деня гръцките фермери от Промахон заявиха, че нямат никакво намерение да преустановят протестите и да изтеглят от границата земеделските машини. Няма да обявят и ритмичен график за пропускане на тежкотоварни камиони.

В 22 часа снощи фермерите, струпали земеделска техника край село Ексохи, затвориха за камиони и пункта „Илинден“.

Според българските шофьори никой не може да защити правата на транспортния и търговския бизнес пред Гърция, която, по техни думи, сеуправлява от фермеритеи от сценаристите на тази криза.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *