Нова глоба за Volkswagen

Автомобилният концерн Volkswagen ще трябва да плати впечатляващата глоба от един милиард евро заради скандала с манипулираните тестове за дизеловите емисии, съобщава Reuters, цитиран от „Монитор“.Нова глоба за Volkswagen.

Резултат с изображение за фолксваген

Това е една от най-високите глоби, които властите в Берлин някога са налагали на компания, коментираха прокурори. Немската санкция идва, след като през януари 2017 г. в САЩ Volkswagen сключи споразумение да плати глоба от 4.3 млрд. долара, за да изплати наказателните и граждански санкции. „След задълбочен анализ Volkwagen AG прие глобата и няма да я обжалва. Така компанията признава своята отговорност за дизеловата криза и счита, че това е още една важна крачка към преодоляването ѝ“, гласи изявлението на концернът.

Според прессъобщението от Volkwagen, прокуратурата в германската провинция Брауншвайг е поискала глобата срещу компанията заради „неприемливи софтуерни функции“ в 10.7 млн. коли в периода между 2007 и 2015 г., информира blitz.bg.

След наложената глоба другите производства срещу автомобилният производител ще бъдат прекратени, което ще спомогне за уреждане другите съдебни производства срещу VW в Европа.

„Години наред Volkswagen рекламираше своите автомобили като „чист дизел“. Нашето разследване показа, че те са били всичко друго, но не и това„, казва Линч, цитирана от FT. Разследването има и доказателства, че шефове на концерна са излъгали при първите подозрения на регулаторите и са унищожили документи, за да прикрият използването на измамен софтуер.

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *