Новите чуждестранни инвестиции в Шанхай са достигнали $ 21 млрд.

През първото полугодие на тази година новите чуждестранни инвестиции в Шанхай са достигнали 21.5 милиарда щатски долара, което представлява увеличение с 18% в сравнение със същия период на миналата година.Новите чуждестранни инвестиции в Шанхай са достигнали $ 21 млрд.

Резултат с изображение за шанхай

Инвестициите от Германия, Холандия и други европейски страни в Шанхай са се увеличили с 40%. През тази година броят на регионалните седалища на мултинационални компании в Шанхай е нараснал със 17. Все повече от тях се превръщат в комплексни седалища за управление, намиране на решения, разработване на нови продукти, движение на капитал, услуги и други.

От тази година насам Шанхай активно изпълнява ангажиментите на Китай за по-нататъшно отваряне към света. Засилва сътрудничеството с други страни в областта на финансите, стимулирайки по-висококачественото развитие на страната. Изграждането на Шанхай като световен финансов център е държавна стратегия на Китай и през тази година бе изработена пътна карта и графика за превръщането му в такъв, информира economynews.bg.

Представител на Шанхайската комисия за развитие и реформа заяви, че планът се реализира постепенно и вече дава ефект. „След тримесечно развитие пазарът за фючърси на суров петрол в Шанхай се е превърнал в третия по големина в света в този сектор“, каза представителят. Отварянето на финансовия сектор в Китай играе важна роля за развитието на града. „Ще се разшири отварянето на банковите операции, на търговията с ценни книжа, на застрахователните операции и други „, – каза още представителят на комисията.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *