Новият iPhone вече е тук

Новите флагмани на американската компания Apple – iPhone 6S и iPhone 6S Plus бяха пуснати официално за продажба в магазините в петък (25 септември), а хиляди потребители на марката присъстваха на старта на глобалните продажби в Сидни, Австралия, съобщава „Ройтерс“.

Според анализаторите американският технологичен гигант ще успее да продаде между 12 и 13 млн. броя от смартфоните си през първия уикенд. При миналогодишното пускане на тогавашния флагман iPhone 6 бяха продадени 10 млн. броя. Ключова разлика тази година ще бъде Китай, който е най-големият пазар на смартфони в света. През 2014 г. от Apple решиха да не включват азиатската държава сред първите, в които да продават флагманите си.

Интересен факт е, че сред първите, които успяха да си закупят новия смартфон, бе робот на име Луси. Той е направляван дистанционно от маркетинг експерта Луси Кели.

„Аз очевидно трябва да съм на работа и имам да уреждам куп неща, така че не мога да си позволя да прекарам два дни на опашка. Ето защо шефът ми ми предложи да взема един от нашите роботи и да го използвам да ми пази мястото на опашката“, пояснява тя чрез връзка с iPad, монтиран на „главата“ на подвижния робот.

Фенове на новите мобилни устройства на Apple се редяха на опашки през последните няколко дни, за да бъдат сред първите, които ще се сдобият с iPhone 6S. В началото на месеца говорители на американската компания съобщиха, че предварителните продажби почти са надминали рекорда от миналата година.

Почти две трети от приходите на Apple за последното тримесечие бяха генерирани от флагмана на компанията – iPhone. С появата си през 2007 г. мобилното устройство е най-добре продаваният продукт на Apple досега.

През миналата година от компанията обявиха официална информация, която посочваше, че компанията е получила заявки за около 4 млн. смартфона в първия ден от началото на поръчките. На този етап от Apple не ся обявили подобна информация за настоящата година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *