Нови пътни знаци – за мъгла, задръстване, катастрофи

Нови пътни знаци ще оказват къде има задръстване, катастрофи по пътя или намалена видимост заради мъгла.Нови пътни знаци – за мъгла, задръстване, катастрофи.

Това става ясно от промени в наредбата за пътните знаци, публикувани за обществено обсъждане.

Резултат с изображение за нови пътни знаци
преди 8 часа

Всички те са на електгронни табели с променящо се съдържание. Предвиждат се и знаци, с които се обозначава, че за участъка е необходима винетка или да е платена толтакса.Нови пътни знаци – за мъгла, задръстване, катастрофи.

Нови табели ще обозначават и зарядна станция за електрически автомобили или за водород.

Ще има и знак, който ще се използва за сигнализиране на място, предназначено само за паркиране на електрически коли по време на зареждане, информира в,24часа.

Пътните знаци в повечето държави от Европейския съюз са унифицирани съгласно разпоредбите на Виенската конвенция за пътните знаци и сигнали от 1968 г. и Европейското съглашение към нея.

„Включените в проекта на наредба нови пътни знаци са свързани с необходимостта от осигуряване на високо ниво на пътна безопасност, поради нарастването на трафика, въвеждането в експлоатация на нови пътища и пътни отсечки, внедряването на тол система и на интелигентните транспортни системи“, се посочва в мотивите на регионалното министерство.

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *