Ново изследване за отслабванетето

Според скорошно проучване, проведено от Американската академия по педиатрия, говоренето за теглото, т.е. разговорите със семейството и приятелите си за това кой колко тежи е най-бързият начин да получите лош имидж за тялото и да унищожите здравословното връзка с храната, пише zajenata.bg

 

Сигурно се чудите какво общо има това с излишните килограми. Именно, според изследователите, ако родителите са прекалено заети с теглото, било на положителен или отрицателен начин, или насърчавали децата да внимават с килограмите, има голяма вероятност, че по-късно в живота децата ще започнат да прилагат някои вредни методи за отслабване като което е спазването на диети.

Най-добре е, когато говорите за теглото, да насочвате вниманието към здравословния начин на живот, т.е., когато се говори за здравословно хранене и физически упражнения, а за броя килограми.

Имайте предвид, че навиците, придобити в детството никога не изчезват с течение на времето. Запомнете, че загубата тегло никога не трябва да бъде свързана с измерване и цифри.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *