НСИ: Броят на чиновниците в изпълнителната власт расте

През септември тази година броят на наетите по трудово или служебно правоотношение в администрацията на изпълнителната власт е 97 204 души.
От тях в централната администрация са били заети 54 615, а в териториалната – 42 589 души.  В данните не се включват наетите в Министерството на вътрешните работи и Министерството на отбраната, уточняват от НСИ. През юли общо в администрацията са били заети 96 837 души, а през август – 97 063.
Най-многочислени от заетите в централната администрация са били работещите в административните структури, създадени с нормативен акт, които имат функции във връзка с осъществяване на изпълнителната власт.  През септември техният брой достига 25 471 души.
Втори по численост на персонала са изпълнителните агенции, където през септември са работили 17 674 служители. За държавните комисии са работили 489 души. В министерствата и администрацията на Министерския съвет заетите през септември са били 6743 души.
В общинските и районните администрации са работили през септември най-много хора от заетите в териториалната администрация като броят им е бил 34 044 души. В областните администрации са работили 1458 души.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *