Ню Йорк може да издаде дигитална валута като алтернатива на банкирането

Двойка законодатели и преподаватели в юридическия университет на Корнел се обединяват, за да направят предложение, което да създаде обществена алтернатива на банкирането в Ню Йорк, както и дигитална валута за самия щат.Ню Йорк може да издаде дигитална валута като алтернатива на банкирането.

Резултат с изображение за Ню Йорк

В цялата страна, над 14 милиона възрастни американци нямаха банкови сметки през 2017 г., сочат данни на Федералната корпорация за гарантиране на влоговете в САЩ.

Причините са различни, вариращи от личен избор до множество забраняващи фактори като липса на лична идентификация и безработица, или липса на способност да си позволят минимални остатъци и / или транспорт до банки в работно време.Ню Йорк може да издаде дигитална валута като алтернатива на банкирането.

Робърт Хокет, който се присъедини към юридическия факултет на Корнел през 2004 г., създаде предложение по темата за създаването на платформа за плащания и валута за щата Ню Йорк, която има за цел да облекчи икономическите проблеми на физическите лица и малките предприятия без банкови сметки. Професорът бе назначен от депутата Рон Ким, информира cryptodnes.bg.

Резултат с изображение за Ню Йорк

Системата за плащания и валутата също ще бъдат използвани за осигуряване на парична помощ за работници, които в исторически план са недоплатени.

Досега Ким внесе законопроект в Нюйоркското Събрание, който ще създаде новата система на щата, наречена „New York Inclusive Value Ledger„. Сенатор Джулия Салазар ръководи паралелното законодателство в другата камара.

Резултат с изображение за дигитална валута

Платформата ще създаде система от индивидуални дигитални портфейли, свързани с „главна сметка„, в съответствие със законапроекта и в крайна сметка ще улесни ежедневните транзакции.

Отделните портфейли биха предложили съхранение на стойност и биха дали възможност за парични преводи между други физически лица и държавни субекти и те няма да подлежат на такси.

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *