ОББ Мобайл е „Продукт на годината“ в категория „Мобилни банкови услуги“

Третото издание на престижния международния конкурс за иновации в потребителския сектор „Продукт на годината“ отличи мобилното банкиране след национално представително проучване

Мобилното банкиране на Обединена българска банка, част от белгийската финансова група КВС, беше обявена за „Продукт на годината“ в категория „Мобилни банкови услуги“. Наградата е част от международния конкурс „Продукт на годината“, посветен на иновациите в потребителския сектор. Церемонията по награждаването се проведе на 23 април 2019 г. в София, като победителите са излъчени от потребителите в резултат на независимо представително проучване на национално ниво, проведено от Nielsen. ОББ Мобайл бе отличен сред десетки иновативни продукти и услуги, лансирани на българския пазар през последните 18 месеца.

Наградата за мобилното банкиране прие Кристоф Де Мил, изпълнителен директор Финанси на ОББ и Иновационен лидер на KBC Груп в България. „Отличието е изключително признание за нас, но е и потвърждение, че иновациите във финансовия сектор са тенденцията, която е необходимо да следваме, за да бъдем адекватни на нуждите на своите клиенти“, заяви г-н Де Мил при приемането на приза. „Искаме да сме двигател, да налагаме стандарти в нашата област, а дигитализацията и въвеждането на иновации са необходими условия за осъществяването на тoзи процес“, допълни още иновационният лидер на ОББ.

Стремежът на ОББ към устойчиво въвеждане на иновативни решения в продуктите и услугите на институцията е подкрепен от наскоро представената на българския пазар функционалност мултибанкинг в мобилно банкиране. Това е удобство, което позволява на клиентите на банката да следят информацията за свои сметки, разполагаема наличност, движение и детайли по трансакции в четири други банки. Самото мобилно банкиране ОББ Мобайл се радва на потребителско доверие и бележи 145% ръст на ползващите го през 2018 г. Приложението е предпочитано заради удобството да бъде използвано по всяко време и навсякъде, както и заради свободата на потребителя самостоятелно да извършва поредица от банкови операции.

Наградата в конкурса „Продукт на годината“ е поредният аргумент в полза на философията на ОББ да предлага иновативни клиентски-ориентирани решения в синхрон с динамично дигитализиращия се финансов сектор.

Мила МИЛЕНОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *