ОББ отпуска оборотни кредити за земеделци

Обединена българска банка (ОББ)стартира Кампания 2009 за кредитиране на земеделски производители, ползващи земеделска земя, с продукт „Земеделски заем срещу европейска субсидия на ОББ“.
Продуктът е предназначен за земеделски стопани, подали през тази година заявление за подпомагане по схемите и мерките на Общата селскостопанска политика (ОСП).
И тази година клиентите могат да ползват мостови кредит в размер до 95% от общия размер на заявените за получаване преки доплащания за срока до изплащането им от Държавен фонд „Земеделие“. Кредитите сас минимален размер 5 000 лева. Изискваното обезпечение е само полагащата се субсидия.
Новост тази година е преференциалната лихва от 7.5% годишно за целия срок на кредита, от която могат да се възползват първите клиенти, подали искане за кредитиране със „Земеделски заем срещу европейска субсидия на ОББ“. След изтичането на промоционалния период лихвата става 12,5 на сто.
ОББ кредитира земеделски производители посъвместна програма с Българската банка за развитиеи отпуска заеми до изчерпване надоговорения лимит.
Продуктът е вече трета година на пазара. Миналата година от него са се възползвали над 420 стопани, като предоставеното финансиране надвишава 42 милиона лева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *