Обвинение в полицейски произвол възмути ГЕРБ, напуска Парламента за цигара време

Декларация на Коалиция за България (КБ), прочетена в пленарната зала, силно възмути депутатите на ГЕРБ и те демонстративно напуснаха залата.

В текста се акцентираше върху полицейския произвол, като конкретно беше визиран вчерашният случай в Кърджали, когато полицията нахлу в апартамент и преби обитателите му, след което излезе с обяснение, че това било грешното семейство/вероятно ако е било „правилното“ семейство, побоят е в рамките на позволеното!!!/.
От КБ поискаха председателят на парламента Цецка Цачева още днес да свика заседание на комисията по правата на човека, а утре, като първа точка в дневния ред, да бъде изслушан вътрешният министър Цветан Цветанов.
Цачева отговори, че в рамките на деня ще прецени дали да упражни правомощията си и да свика извънредно заседание на комисията, която да се произнесе по поведението на полицейските служители в Кърджали. Що се отнася до предложението за изслушване на министър Цветанов, председателят на НС обясни, че е необходимо то да бъде внесено в писмен вид.
Министър председателят Бойко Борисов коментира инцидента в Кърджали пред БНР. Извиках министър Цветанов и той ме информира, че лично е говорил с пострадалите, че днес заминава проверката на инспектората на МВР, каза премиерът. Според него с влизането полицаят трябва да следи обстановката, а в случая ставало въпрос за хора, които очевидно нямало да окажат съпротива.
Възложил съм на министър Цветанов тези полицаи да бъдат тежко санкционирани, но след като излезе докладът на инспектората, каза още премиерът Борисов.
Впоследствие ПГ на ГЕРБ се върна в пленарната зала.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *