Обсъждат компютърно моделиране още от първи клас

Министерството на образованието и науката ще финансира  дейности по интереси, свързани с математически, технически и природни науки, както и обучения по компютърно моделиране още от първи клас, съобщи министър Красимир Вълчев след среща в края на миналата седмица с директори, учители, представители на общините и синдикатите в област Русе.Обсъждат компютърно моделиране още от първи клас.

Резултат с изображение за деца компютри

„Днешните деца ще са на пазара на труда през 2060 година, когато все повече професии ще изискват дигитални умения“, каза министър Вълчев, цитиран от сайта на МОН. Затова, по неговите думи, трябва още от първи клас да се свърже креативността с уменията за програмиране и да бъдат подготвени дигитални създатели, информира  technews.bg.

През следващата година при изготвяне на държавния план прием ще се акцентира на паралелки с изучаване на математика, технически науки и професии, уточни министърът, като подчерта, че професионалното образование и дуалното обучение са важни, за да се осигурят специалисти за местната икономика.

Преди новата учебна година министър Вълчев апелира родителите да изпращат децата си в градина и на училище с доверие в учителя. „Трябва да възпитаме децата си да уважават учителя“, каза министърът. Той препоръча на преподавателите да положат максимални усилия за взаимодействие с родителите.

По думите му, въвеждането на електронни дневници ще помогне да се изгради доверие между родители и учители. Очаква се около 1000 училища да въведат електронни дневници.

Училището трябва да възпитава и в толерантност, когато учи децата на правилата на движение по пътищата, каза министърът по повод увеличението на часовете по пътна безопасност от тази година.

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *