Обсъждат по области нов закон за земеделските кооперации

„Законът за земеделските кооперации, който действа в момента, не е само за тях. Още повече, че той е и остарял, правен е в други времена“ – каза в Добрич Явор Гечев, председател на Националния съюз на земеделските кооперации в България.Обсъждат по области нов закон за земеделските кооперации.

Резултат с изображение за земеделие

„Мислим, че е крайно време кооперативното движение да влезе в 21 век“ – добави той. „Около 6-7 месеца сме писали вариант на нов закон, сега започват обсъжданията, първата среща е в Добричка област“ -добави той. Според него, те ще стигнат до всеки председател на кооперация. Кооперациите в България в момента са около 900, а идеята е законът да се внесе в началото на 2020 г. Гечев не уточни сега как ще се внесе проектозаконът в Народното събрание.Обсъждат по области нов закон за земеделските кооперации.

„Мислим да отворим и фермерски кооперации. С обсъждането на Закона за кооперациите в цялата страна, ние правим вътрешна дискусия, за да може този закон да произтича от кооперациите.“ -обясни още Гечев. „Обвързваме кооперациите със самата земя, което досега не е така“ – добави той.

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *