Обяд с Уорън Бъфет – 1.68 млн. долара

Поканата за обед със световноизвестния инвеститор и един от най-богатите хора на планетата американеца Уорън Бъфет бе продадена в петък за 1.68 млн. долара, съобщава благотворителния фонд Glide Foundation, цитирани от РИА Новости и Profit.bg.
Името на победителя засега остава в тайна. Миналата година правото да си поделиш обяда с Бъфет бе продадено за 2.11 млн. долара. Такава цена предложи Жао Дънян, генерален мениджър на инвестиционния фонд Pure Heart China Growth Investment Fund.
Преди да се срещне с инвестиционния гуру Дънян e ползвал съвети от негови книги, които са донесли на фонда му над 600% доходност през последните шест години. Обедът с победителя ще се проведе в Ню Йорк, в известния ресторант Smith & Wollensky.
По традиция, парите от наддаването ще се предоставят в помощ на бездомните в Сан Франциско и за други благотворителни проекти. Бъфет започва да дарява на фондация Glide средствата, заплатени за обяд с него, през 2000 г. Търговете, включително и последният, са събрали над 4 млн. долара за организацията досега.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *