Опашки пред ДСК в Хисар

Дълги опашки се извиха в първия работен ден пред клона на банка ДСК в Хисар.

Хората притеснени чакаха да извадят извлечение от банковите си сметки, за да видят, дали няма източвани суми от личните им спестявания или теглени кредити от тяхно име, без разрешението им, съобщи БГНЕС.
Причина за паниката е, че преди дни стана известна схема, по която 42-годишната касиерка от местния клон на банката Мария Димитрова е теглила крупни суми от името на клиенти, чрез фалшифициране на подписи. Тя е източвала и суми от личните им банкови сметки.
Официално разкритите далавери до момента са за около 100 хил. лв.
Една от ужилените в измамната схема е учителката Пенка Тонкова от Хисар. Преди дни, младата женабила уведомена, че е поръчител по кредит от 10 хил. лв. на абсолютно непознат за нея човек от съседното село Михалци.

При проверка се оказало, че въпросният Иван Ненчев е безработен и никога не е подавал документи за заем.

За БГНЕС Тонкова съобщи, че е съседка на касиерката Мария Димитрова, че лично няколко пъти й е давала заеми, които са били връщани навреме.
Сред ужилените има и директорка на детска градина, продавачка в строителен магазин, от чиято сметка са изтеглени 20 хил. лв.Жената обаче отказала да говори, тъй като е роднина на касиерката.
Според потърпевшите не е изключено в измамата да е замесен и друг човек от банката, който е на по-високо ниво от касиерката.
Мария Димитрова е освободена от работа преди няколко месеца.Съседите на жената я определят като отлична съпруга и домакиня. Семейството е с добър авторитет в курортния град.
Преди седмица бе съобщено, че полицията в София е задържала бившата касиерка на банка ДСК в Костинброд Николинка Михова, която за три години източила над 500 хил. лева от банката и изчезнала.
Михова била в неизвестност от 8 май 2002 година, когато разследване на полицията установи, че касиерката е източвала пари от сметки в банката от 1999 до 2002 г.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *