Основателят на Google е бизнесмен на годината според сп. Fortune

Авторитетното американско списание Fortune определи основателя и главен изпълнителен директор на Google Лари Пейдж за бизнесмен на годината.

За почти четирите години, в които е начело на компанията, Пейдж се е показал като най-амбициозния директор в света. Изданието припомня, че в медиите редовно се появява информация за новите проекти на Пейдж, сред които се нарежда и предложението му за използването на въздушни балони за доставка на интернет.

Друга негова идея е разработването на самоуправляващи се автомобили, както и търсенето на начини за изкореняване на смъртоносни болести.

Второто място остава за директора на Apple Тим Кук, който вече три години стои начело на компанията, създадена от Стив Джобс. За това време Кук доказа, че знае добре какво прави, а представянето на умния часовник и разплащателната система на Apple показаха, че компанията може да създава иновативни продукти, допълва списанието.

Третата позиция в класацията “Бизнесмени на годината” е отредено за шефа на фармацевтичната компания Gilead Sciences Джон Мартин. Списание Fortune подчертава, че той компанията е представила революционно лекарство за лечение на хепатит C – болест, отговорна за 350 хил. смъртни случая годишно.

В топ 50 на престижния списък влизат и основателя на Facebook Марк Зукърбърг (13-о място), създателят на компанията за електромобили Tesla и на космическата корпорация SpaceX – Елън Мъск (18-о място), ръководителят на сайта Amazon Джеф Безос (25-о място), както и шефът на инвестиционния холдинг Berkshire Hathaway Уорън Бъфет (34-о място). 38-ото мято пък е отредено на главния изпълнителен директор на Microsoft Сатя Надела.

(БТА)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *