Отлагат с месец промените в синята зона за живеещите в центъра

Точно след една седмица – в понеделник транспортната комисия към СОС ще обсъди техните предложения, а след това те ще бъдат разгледани на заседанието на СОС на 13 септември.
Именно поради тази причина се отлага с един месец – до 1 октомври влизането в сила на промените в наредбата, които се отнасят до условията за паркиране на живеещите в центъра.
Всички останали промени ще влязат в сила от началото на септември.
Първоначалната ни цел беше да бъде спряна от действие тази наредба, докато не бъде коригирана. Сега в момента предприемаме някакви палиативни мерки, за да видим дали до 1 септември могат да се изгладят противоречията. Аз дълбоко съм убедена, че няма да могат. Не и по този начин, коментира Анжелика Цокова от Гражданско движение „ДНЕС“.
Въпросните промени в Наредбата за паркирането в синята зона на София трета година се обсъждат, коментира по-рано днес пред БНТ председателят на СОС Елен Герджиков.
Има граждани, които са разбрали в последния момент за промените в синята зона и не оспорвам правото им на протест, но проведохме редица срещи с тях и днес продължаваме.
Не може да се гарантира на всеки собственик на автомобил едно публично място. Това не е центърът на един град, това е центърът на една държава, тук има институции. Всички имат право да ползват тези улици, заяви още Герджиков.

finansi

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *