Отново не беше постигнато споразумение във ВМЗ-Сопот

И днес стотици служители на оръжейния завод отказаха да се явят на работните си места и окупираха сградата на ръководството на предприятието. Недоволните обясниха, че изнемогват финансово, тъй като нямат средства за нещата от първа необходимост – храна и електричество.
Представител на местната структура на КТ „Подкрепа” обеща, че работниците няма да бъдат оставени сами и ще се преговаря за техните възнаграждения. В четвъртък обаче преговорите между синдикалисти и ръководство постигнаха само обещание за един аванс, припомня bTV.
Ефективните стачни действия продължават и утре. От 12.00 ч. до 13.30 ч. ще се проведе протестно шествие-митинг от централния портал на „ВМЗ” ЕАД – гр. Сопот по бул. „Иван Вазов” до паметника на братя Вазови. Протестът се организира от Независим синдикат – КНСБ и СС на КТ „Подкрепа” при „ВМЗ” ЕАД – гр. Сопот.
На проведеното днес от 13.00 ч. общо събрание на колектива на „ВМЗ” ЕАД – гр. Сопот, на което присъстваха над 1600 оръжейници, бе приета декларация с обръщение до министър-председателя на Република България. С нея се иска спешна намеса на държавата в нейното предприятие и изплащане на дължимите работни заплати на 3100-те работещи в дружеството. Паметливи припомнят, че след намесата на Борисов ОЦК-Кърджали съвсем спря работа и бе разпродаден на парчета от банката-кредитор въпреки обещанията на управляващите за запазване на работните места и изплащане на заплатите
В декларацията стачкуващите призовават да им дадат полагащите се възнаграждения от месец септември тази година, посочват от КНСБ.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *