Париж с укорен план за забрана на колите с бензин и дизел

Машините с бензин и дизел излизат от експлоатация до 2030 г.

Кметицата на Париж Ан Идалго възнамерява да отърве мегаполиса от неекологичния ДВГ транспорт още до края на следващото десетилетие, предаде Engadget.

Франция вече обяви план до 2040 г. да извади от експлоатация автомобилите с бензинови и дизелови двигатели. Очаква се тази мярка значително да подобри екологичната обстановка в страната, в резултат на драстично намаляване на вредните емисии.

Париж, на свой ред, разгръща собствена инициатива за забрана на ДВГ автомобилите в съкратени срокове. През 2024 г. от пътищата на френската и световна столица трябва да изчезнат дизеловите транспортни средства, а през 2030 г. забраната ще обхване и бензиновите коли.

За по-малко от 15 години Париж трябва да премине към автомобили с алтернативни задвижващи системи. Очевидно, решението са електромобилите, захранвани с батерии, както и машини с горивни клетки, в частност водородни, информира technews.bg.

По-рано подобни планове за отказ от автомобилите на база двигатели с вътрешно горене обявиха и други европейски държави, сред които ключови икономики като Германия и Великобритания.

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *